Än lever tanten..

saraberdonfotoliaNu har jag flera gånger tjatat om att vara tacksam för allt i livet men nu är det dags att ta i ordentligt. Vem har sagt, att just jag ska slippa bli en vissen tulipan, att jag ska vara den där glada, pigga pangisen som i reklamen tills de lägger på kistlocket? Vad har de där andra vissna tulipanerna gjort för att bli så straffade? Inget!

Landade på sjukhus – tack vare en energisk dotter, som slet in mig på akuten – med vansinnig huvudvärk. Men jisses, vem vill sitta på akuten och jämra sig över huvudvärk när folk till höger och vänster sitter där blödande och stönande, med eller utan ben och arm? I vilket fall som helst, blev varmt och lugnt omhändertagen, genast in- och nerlagd i en säng och se där – magnetröntgen visade på en trombos i huvudet. Huvudet  – va!! Andra får tromboser i ben och sånt – men jag i skallen av alla ställen. Det visade sig vara en mycket sällsynt sort (3 på en miljon får det och mestadels kvinnor runt 30.. hoho, Du Där Uppe – dags för glasögon? Ursäkta om Du tycker jag är respektlös..) och in kördes jag på intensiven och pumpades full med viktiga saker. Vad gjorde man förr, vad gör någon som lever i Aleppo? Går ut i buskarna, lägger sig och dör? Antagligen..

kzenon-sjukhuslitenMen när eländet står och viskar bakom mig att det kanske kommer och tar mig, då blir åtminstone jag så oändligt tacksam, att jag skulle kunna omfamna varenda läkare, som inte har vett att springa och gömma sig. Mina eviga frågor besvarades mestadels tålmodigt, chefen fann tid att sitta ner på sängkanten och klappa tanten lite på handen men nu, nu är jag hemma, ensam och tänker, oj, oj, oj, hur ska det här gå? Du Där Uppe – du vill väl inte ha mig än, va? Inte än, va..

Foton: Saraberdon/fotolia och Kzeneon/fotolia

 

4 reaktion på “Än lever tanten..

 1. Karin R

  Trakigt att höra om din ”trombos” ; maste kolla upp vad det är pa franska … hoppas läget är under kontroll !
  Vi har trots allt tur som bor i Europa där vi far omedelbar läkarhjälp : hur gjorde vara förfäder pa medeltiden …?
  Är ater efter en intensiv vecka i Stockholm, semester kan man kalla det, for hem med stentung resväska med bade svensk trasmatta och svenskt farskinn. Och fick ryggskott (?) eller som fransmännen säger ”blockerad rygg” när jag väl släpat pa allt o var hemkommen …
  Kan tyvärr inte varken facebook eller bloggfunktioner ; sa det är logiskt att jag ej hittat din mailadress i IMPRESSUM …
  à bientôt, Karin R

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Kära Karin, ja förr och kanske nu även i Syrien där ingen hjälp finns att få gick och går man väl ut i buskarna, la sig ner och dog och jag är mer än tacksam för att leva i ett land med den här sjukvården. Förr hade jag dött av det här. Din ”semester”återkomst tycker jag mig känna igen.. Böcker, massa grejer som man bara VILL ha men inte behöver, gärna glas som tar plats och är tungt och går sönder men ack vad lycklig man är när man sen där hemma får packa upp sina saker..
   Njut nu av fårskinn och trasmatta!
   Cecilia

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.