130 cm tar time-out

130 cm och jag tillbringar skollovsdagen tillsammans. Jag har lagt tillrätta ett, som jag tycker, ett  topp-program, överdådig, överprålig julskyltning på KaDeWe, äta lunch efter önskemål, även McDonalds tillåten, en barnfilm – med riktiga människor som spelar, inget pang!! tjofs!! SWOSCH!!. Ser faktiskt lite själv fram emot det. Hade gärna pillat in mer action men tänkte, att bäst att ta det lite varligt. Ingen av barnbarnen är så tända på aktiviteter från mormors sida. Hos några faller inte ens Grips-teatern på läppen.. Till mormors stora sorg.. Istället vill de sitta här hos mig och måla i målarböcker..

Denna ackurata och färgstämmiga mandala producerade 130 cm på sina 6 timmars katharsis.

I vilket fall som helst, vi startar vår dag med att färglägga en mandala. Du vet inte vad Mandala är? Det är, ser det ut som,  indiska mönster (tror jag)  i otroligt många små otäcka fält och de ska ALLA färgläggas.  Vet inte vem som hittat på detta, men det kommer strax efter hjärntvätt och straffarbete, små pyttefält i oändliga antal.  Tänkte att ok, vi STARTAR väl dagen så.. Icke säger Nicke.. Vi satt i 6 (sex) timmar och målade!! Jag beordrades också att måla, det gick inte att komma undan. Bara korta toabesök tilläts. Min mandala såg mycket skämmig ut.

Jag tröstade mig med att det väl var en slags katharsis för dessa stressade barn, som har full rulle hela dagen, kommer hem från skolan vid 17-tiden, sitter vid datorer som pangar och swoschar och tjofsar. Ingen rast och ingen ro. Ingen chans till lite, lite långtråkighet. Action, action, action.  Och ska de dessutom  lära sig mandarin eller företagsekonomi för att kunna lansera ett Start-Up vid 17 års ålder, ja då gäller det att hålla tungan rätt i mun.

Dessa 130 cm hade katharsis i 6 otroligt långa timmar. Mormor kändes sig som om hon kröp på väggarna. Sen gick vi  ut på lekplatsen, hon klättrar och hoppar och mormor med en soppåse i högsta hugg för att rensa upp det värsta och jag kunde återbörda lyckliga 130 cm till föräldrarna.

Kolla vilken perfektion och vilket färgsinne 130 cm har…

 

2 reaktion på “130 cm tar time-out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.